Gyerekfesztivál

XIX. DUNA KARNEVÁL

GYERMEK-, IFJÚSÁGI NÉPTÁNC VILÁGFESZTIVÁL

2014. JÚNIUS 14-22.

NEMZETKÖZI KULTURÁLIS KALAND  – ÉLMÉNY  – SZÓRAKOZÁS

A Duna Karnevál a gyermek-ifjúsági korosztály számára Néptánc Világfesztivált rendez.
A fesztivál programjai szorosan kötődnek a Duna Karnevál budapesti eseményeihez. Ahogyan a Duna nemzeteket, emberek millióit köti össze, úgy képez hidat a Fesztivál kultúrák, hagyományok között szem előtt tartva az UNESCO szellemi örökségről és kulturális sokszínűségről szóló iránymutatását.

Június 15-én, vasárnap Karneváli Felvonulás köszönti a rendezvénysorozatot. Közel 1000 táncos és zenész teremt valódi karneváli hangulatot Budapest szívében. A gyermek, ifjúsági és felnőtt együttesek a Szent István Bazilikától a Vörösmarty térre érkezve késő estig tartó táncgálával és táncházzal köszöntik a Karnevált.

Helyszínek, programok: bemutató a Vörösmarty téri színpadon, bemutató és verseny az Erzsébetligeti Színházban, Mátyásföldön, a Duna Karnevál Gála megtekintése a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, táncházak, közösségi programok…

A hazai és nemzetközi gyerekcsoportok számára a Fesztivál kiváló lehetőséget ad a bemutatkozásra, egymás hagyományainak és kulturális örökségének tiszteletére és gyakorlati megismerésére, a kultúraközi tanulásra és párbeszédre. A közösségi programok, a fesztiválhangulat, Budapest látványosságai felejthetetlen élményekkel gazdagítják a résztvevőket.

ürömi kislányokv1